Nieuws van de Dag – Japanse minister tegen burgers: ‘Ga eens dood

TOKIO De Japanse minister van Financiën Taro Aso heeft voor ophef gezorgd door de bevolking op te roepen sneller dood te gaan. ,,Haast jullie en sterf”, zo was zijn dringende advies aan de miljoenen Japanse ouderen.

Aso deed zijn uitspraken naar aanleiding van het nationale debat over de hoge kosten van de gezondheidszorg. Japan vergrijst in rap tempo. Een kwart van de 128 miljoen inwoners is op dit moment ouder dan 60 jaar, en de verwachting is dat dat percentage de komende decennia oploopt tot 40 procent.

Volgens Aso zou dat allemaal niet zo’n probleem zijn, als de Japanners maar niet zo lang in leven zouden blijven. ,,God verhoede dat je gedwongen wordt door te leven wanneer je eigenlijk liever dood wil”, zo zei hij maandag. ,,Ik zou me verschrikkelijk voelen als ik wist dat al mijn medische zorg wordt betaald door de overheid. We kunnen dit probleem niet oplossen als we mensen niet haast laten maken met doodgaan.”

Aso, zelf een respectabele 72 jaar, stoort zich aan terminale patiënten die sondevoeding krijgen. Dat kost de overheid voor elke patiënt tienduizenden euro’s per jaar, zo rekende hij voor. ,,Persoonlijk zit ik niet op zo’n behandeling te wachten.”

Bron : Telegraaf.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s