Nieuws van de Dag – Deelraadslid PvdA Amsterdam sjoemelde met subsidie

AMSTERDAM – Deelraadslid Lorna Koenen (60) van de PvdA in Amsterdam-Zuidoost heeft met een subsidie voor bewonersparticipatie gesjoemeld. De PvdA heeft Koenen verzocht per direct op te stappen.

Als Koenen haar zetel in de deelraad niet verlaat, gaat de PvdA zich beraden op vervolgstappen. Dat meldt Het Parool.

Woningcorporatie Rochdale had een rechtszaak aangespannen tegen de Bijlmer Bewonersraad (BRR), waarvan Koenen voorzitter is van het bestuur. Een jaar geleden deed Rochdale aangifte van valsheid in geschrifte tegen de BRR. Er was in 2009 een betaling van 13.716 euro gedaan aan een adviesbureau uit het door Rochdale beschikbaar gestelde budget voor bewonersparticipatie. Het bedrag zou gegaan zijn naar een bureau als specialisme begeleiding bij de menopauze had. Rochdale kon geen contact krijgen met het bureau. Volgens de rechtbank is het bestuur van BBR niet voldoende helderheid verschaft over de besteding van het bedrag.

Koenen en haar twee medebestuurders zijn door de rechtbank aansprakelijk gesteld en moeten de woningcorporatie het geldbedrag terugbetalen. Ook moet de administratie van de afgelopen jaren worden overhandigd, zodat die onder de loep kan worden genomen.

Bron : Telegraaf.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s