Nieuws van de Dag – Kabelcowboy Malone ontliep heffing honderden miljoenen

John Malone, topman Libert Global (UPC)

AMSTERDAM – #UPC -eigenaar John Malone heeft met een handige fiscale zet voor honderden miljoenen aan belastingheffing omzeild. De Ziggo-belager ontliep privé een heffing over $200 miljoen van zijn vermogen.

Malone (73) – privé $7,3 miljard waard – verplaatste het adres van zijn kabelbedrijf Liberty Global van het Amerikaanse Colorado naar Londen. Niet alleen verminderde hij daarmee de grond voor de belastingaanslag, hij zorgde er ook voor dat het kapitaalvoordeel dat daarmee werd bereikt niet direct op hem en zijn medeinvesteerders zou terugslaan. Het bleef fiscaal onbelast.

Gat in belastingwet

De dag voordat hij de fiscale zetel naar Londen verplaatste, verplaatste hij voor $600 miljoen van zijn aandelen in een trust waarover hij nauwelijks belasting hoefde te betalen. Over zeker $260 miljoen betaalde Malone geen belasting, meldt Bloomberg. Dat was legaal. Fiscale adviseurs hadden voor hem een gat in de belastingwetgeving ontdekt.

Met de ingreep bespaarde Malone niet alleen zichzelf, maar ook ook zijn aandeelhouders – voor geschat $1 miljard – aan belastingheffingen, stellen fiscaal experts.

Atlanta Braves

Mediaman Malone staat erom bekend dat hij met allerlei investeringen belastingheffing probeert te ontlopen. De aankoop van honkbalclubs Atlanta Braves hielp zijn concern aan een forse belastingverlaging. Malone krijgt $300 miljoen aan belastingvoordeel bij de vernieuwing van het stadion van de Braves in Atlanta

Bron : Telegraaf.nl


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s