Nieuws van de Dag – PVV en Bontes hebben genoeg van Opstelten

Lilian Helder
DEN HAAG – De PVV en de tweemansfractie Groep Bontes/Van Klaveren hebben woensdag zoals verwacht allebei het vertrouwen opgezegd in minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie).

 De PVV vindt dat minister Ivo Opstelten „volledig faalt in de aanpak van jihadisten”. Volgens Kamerlid Lilian Helder brengt de minister de Nederlandse samenleving „willens en wetens in ernstig gevaar”

Enkelbandje’

„Potentiële terroristen die met alle faciliteiten die zij in dit land krijgen toch ervoor kiezen om zich aan te sluiten bij de Islamitische Staat, Al Nusra en/of andere terroristische organisaties moeten we vooral laten gaan. Om ze vervolgens nooit meer één voet op Nederlandse bodem te laten zetten.

Maar deze minister wil jihadterroristen koste wat kost ompraten, er deradicaliseringsprogramma’s op loslaten en met een enkelbandje om in Nederland houden”, klaagt de PVV. Daarbij is de kans op een aanslag is reëel, aldus Helder.

‘Niet de juiste man’

Volgens Louis Bontes van de Groep Bontes/Van Klaveren is Opstelten niet de juiste man op de juiste plaats en blundert maar raak.

,,Wij willen een sterke politie en een sterke minister. Wij zijn er van overtuigd dat deze minister niet langer onderdeel van de oplossing maar onderdeel van het probleem is”, aldus Bontes al eerder tijdens de behandeling van de justitiebegroting. Hij kondigde de motie van wantrouwen toen al aan.

Bontes steunt ook de motie van de PVV, zei hij.

‘Geen media-speeltje’

„Ze vallen wel een beetje als chocoladehagel uit de lucht”, schamperde Gerard Schouw van D66 over de moties van wantrouwen.

,,Je moet zo’n motie niet als media-speeltje gebruiken”, aldus Schouw over het politiek zware middel, dat ook zonder kans van slagen toch altijd aandacht trekt. Je moet ze gebruiken als er iets ernstig aan de hand is, benadrukte hij, bijvoorbeeld wanneer een minister de Kamer verkeerd heeft geïnformeerd. ,,Maar je moet uitkijken met het indienen ervan om een verschil van mening over het beleid”, waarschuwde Schouw. Want dan hol je het middel uit, vreest hij.

Bontes toonde zich in zijn wiek geschoten door de woorden van Schouw. Hij wees op kritiek van andere partijen op Opstelten. En het gaat nu om een belangrijke zaak als veiligheid, aldus Bontes.

Bron : Telegraaf.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s