Nieuws van de Dag – Oceaanroeier Ralph Tuijn op weg naar wereldrecord

De Nederlandse oceaanroeier Ralph Tuijn loopt ruim voor op schema om een wereldrecord te breken. De 43-jarige Castricummer verwacht binnen vijftig tot zestig dagen van Portugal naar het Zuid-Amerikaanse Guyana te roeien. En dat is een record.

Eerder mikte Tuijn op een recordtijd van 65 dagen.Op 26 januari verliet hij met vier Engelse collega’s de haven van Lagos, in de buurt ligt van Albufeira. ,,Inmiddels zijn ze de Canarische Eilanden gepasseerd. De snelheid zit er goed in, het gaat goed met Tuijn”,
vertelt de zegsman.Lichte boot
De recordtijd kon vooral worden aangescherpt doordat de extreem lichte roeiboot sneller vaart dan verwacht. Ook het weer zit mee. ,,Het water is rustig, ze hebben nog geen metershoge golven gehad. Een van de weinige dingen die roet in het eten kunnen gooien, is dat het weer omslaat”, aldus de woordvoerder.

De enige tegenvaller voor Tuijn is het eten dat de Britten hebben geregeld. ,,Ze eten vooral veel Snickers, Mars en Bounty; niet erg voedzaam. Je zou ook denken dat de Britten voldoende theezakjes meenemen, maar die zijn al op”.

Blaren
De roeiers hebben nog geen last van blessures. ,,Ze hadden blaren op hun handen, maar die zijn inmiddels omgezet in eelt. En omdat ze de hele tijd in dezelfde houding zitten hebben ze wel pijn in hun billen”.

Het team roeit in shifts van twee uur, dag en nacht door. Tuijn is eerder de Atlantische Oceaan overgestoken, en hij heeft ook de Grote Oceaan overgevaren. De Engelsen hebben zo’n ervaring niet.

Ralph Tuijn houdt een blog bij waar zijn reis te volgen is.

Bron : AD.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s