Nieuws van de Dag – Coca-Cola flesje bestaat 100 jaar

Rotterdam – Het bekende glazen Coca-Cola Contour flesje bestaat dit jaar honderd jaar. Het iconische flesje is nauwelijks veranderd sinds de eerste dag. De frisdrankfabrikant viert de honderdste verjaardag van het flesje met de tentoonstelling ‘100 Years in a Bottle’ in het High Museum of Art in Atlanta, de zetel van het hoofdkantoor van Coca-Cola.

Het flesje groeide uit tot een van de bekendste designiconen in de geschiedenis van de moderne consumptie. Het Coca-Colaflesje werd voor het eerst gemaakt in 1915 in Terre Haute, Indiana (VS). De daar gevestigde bottelarij The Root Glass Company kreeg de opdracht een flesje te ontwerpen dat ‘zo onderscheidend is, dat het op de tast en zelfs in stukjes op de vloer nog meteen herkenbaar is.’

Het flesje zou de wereld veroveren als symbool van ‘vrijheid en geluk’, na twee wereldoorlogen en een wereldwijde economische neergang. In 1950 was het Coca-Colaflesje het eerste commerciële product op de cover van TIME Magazine. Daarna groeide het uit tot wereldwijd design- en cultobject.

Tijdens een persbijeenkomst in Atlanta presenteerde het bedrijf een reeks nieuwe flesjes en glazen. Het is nog niet duidelijk of deze ook naar Nederland komen.

Bron : Telegraaf.nl


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s