Nieuws van de Dag – Rusland schenkt Frankrijk politiehond na overlijden Diesel

De Russische overheid heeft aangekondigd dat ze uit solidariteit met Frankrijk een puppy aan het zwaar getroffen land zal schenken na het verlies van Diesel. De dappere politiehond kwam woensdag om tijdens de raid in Saint-Denis. Die morgen bestormde een zwaarbewapende politie-eenheid een flat waar terroristen zich schuilhielden. De zevenjarige viervoeter ging voorop en trok als eerste het gebouw binnen. Het dier moest dat met haar leven bekopen. Terwijl ze op zoek ging naar boobytraps werd ze neergeschoten door de terroristen.

Het verlies is emotioneel zwaar om dragen voor de agenten. ,,Het voelt een beetje alsof we een van onze collega’s verloren zijn”, zei een hondentrainer van de politie na de dood van Diesel tegen Franse media. Ook op sociale media stroomden de steunbetuigingen toe.

Dobrynia
Het feit dat Diesel haar leven gaf in de strijd tegen terreur heeft ook de Russen diep geraakt. Vandaag heeft het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken op Twitter en Facebook bekendgemaakt dat ze een puppy gaat schenken aan Frankrijk. De kleine schattige Dobrynia heeft alles in zich om Diesel waardig op te volgen, aldus de Rus.

,,Deze puppy heeft de naam Dobrynia gekregen. Ze is vernoemd naar de Russische held Dobrynya die de personificatie is van moed en altruïsme. Deze hond wordt geschonken aan Frankrijk uit solidariteit met het Franse volk en de Franse politie in het kader van de strijd tegen het terrorisme”, luidt het.

Bron : AD.nl

Diesel


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s