Nieuws van de Dag – Politie maakt eind aan Pegida-demo in Keulen

#Keulen #Nieuws – De Duitse politie heeft zaterdagmiddag in Keulen een resoluut einde gemaakt aan een demonstratie van anti-islambeweging Pegida en de extreemrechtse partij Pro Köln. Met een waterkanon werden de honderden demonstranten uiteen gejaagd. De politie kwam in actie nadat ze werd bekogeld met flessen en rotjes.

Bij de ongeregeldheden is een journalist gewond geraakt. Ook zouden er mensen snijwonden in hun gezicht hebben opgelopen. Een nog onbekend aantal demonstranten is gearresteerd.

Een tegendemonstratie van rond de 2500 mensen, voornamelijk vrouwen, tegen racisme en seksisme verliep beduidend vreedzamer.

De politie was in groten getale op het plein voor het Keulse centraal station aanwezig. Er waren rond de 1700 agenten op de been.

Aanleiding voor de demonstraties was de massa-aanranding in de nieuwjaarsnacht. Meer dan 170 vrouwen werden op het stationsplein beroofd, aangerand of zelfs verkracht door een menigte mannen, onder wie zeker achttien asielzoekers.

Bondskanselier Angela Merkel zei vrijdagavond dat asielzoekers die de wet overtreden, sneller moeten kunnen worden uitgewezen. Dat zou al moeten kunnen als de persoon in kwestie wordt veroordeeld tot een voorwaardelijke straf. Nu kan een asielverzoek pas worden afgewezen als de asielzoeker tot minstens drie jaar celstraf is veroordeeld
Bron : Telegraaf.nl

Advertisements

One thought on “Nieuws van de Dag – Politie maakt eind aan Pegida-demo in Keulen

  1. Deze paradox gaat in het verkeerde keelgat schieten..de zoveelste manipulatie
    de politie moet van zijn manke sitautie af komen en dat gebeurt dan door een nog manker optreden..

    De afleiding van depolitici / ht maken van `vuchtelingen`van asielzoekers/gata zich nu al tegen de bevolking keren . Een bevolking die de grappen van politici niet kunnen waarderen, laat staan experimenten die ten koste van hen gaan.
    Dit soort dingen wordt niet gauw vergeten en draagt bij aan weerstand tegen alles wat asiel wil en oppositie tegen de politici, de daders en managers van dit gerommel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s