Nieuws van de Dag – Race om het witte huis Spanning loopt op in Iowa

Des moines – De Amerikaanse presidentskandidaten proberen in de laatste uren voor de eerste voorverkiezingen beginnen, nog met man en macht de inwoners van Iowa over te halen op hen te stemmen.

De spanning loopt op in de landbouwstaat in Midden-Amerika. Vanaf vannacht 02.00 uur Nederlandse tijd komen de aanhangers van de Republikeinse en Democratische partij in tal van zaaltjes en kerken in het christelijk-conservatieve gebied bij elkaar samen om te debatteren wie hun kandidaat moet worden voor de strijd om het Witte Huis.

Donald Trump staat er namens de Republikeinen in de peilingen in Iowa goed voor. Zijn belangrijkste tegenstrever Ted Cruz, een oerconservatieve senator uit Texas, heeft last van de populaire vastgoedtycoon. Mocht Trump ook het conservatieve Iowa weten te veroveren dan kan dit een kickstart opleveren voor de rest van zijn campagne.

Bij de Democraten moet Hillary Clinton proberen Bernie Sanders van zich af te houden. De voormalig First Lady heeft nog altijd last van het emailschandaal, waardoor mensen twijfelen aan haar betrouwbaarheid. Sanders, een socialistische senator uit Vermont, lijkt voor steeds meer inwoners van de Hawkeye Staat het alternatief, al zijn ze het niet met al zijn standpunten eens.

Volg de voorverkiezing in Iowa op de voet via de Twitterfeed van onze correspondent Herman Stam:

Bron : Telegraaf.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s