Nieuws van de Dag – MAROKKAAN LEKT OVER WILDERS ZOALS MAROKKAAN LEKTE OVER VAN GOGH

Foto : De Plek waar van Gogh stierf

Farid K., ongeveer dertig, van Marokkaanse afkomst, is een politieman die werkt voor de dienst Bewaken & Beveiligen, en was speciaal ingezet bij de beveiliging van Geert Wilders.  In die hoedanigheid zou hij gevoelige informatie gelekt hebben naar een groep Marokkaanse criminelen.

De Telegraaf meldt op basis van bronnen binnen de politie:

Binnen de politie wordt niet alleen gevreesd voor het lekken van informatie naar criminelen, zoals nu het geval zou zijn, maar ook voor het lekken van gevoelige informatie naar terreurgroepen. Dit omdat de scheidslijn tussen terroristen en criminelen soms flinterdun blijkt te zijn.

Ja, alle Kamerleden vinden het verschrikkelijk dat de beveiliging van Wilders faalde. Maar niemand benoemt het feit dat juist een Marokkaan lekte.

 

Dit alles komt mij bekend voor. Ik moest meteen denken aan het geval Ben A. Die werd na de moord op Theo van Gogh opgepakt.

Ben A. werkte voor de AIVD als tolk/vertaler:

Volgens de recherche had de AIVD-tolk een medeverdachte. Die verbleef waarschijnlijk in het huis van Mohammed B., de verdachte van de moord. Staatsgeheimen zijn bij de zogeheten Hofstadgroep terechtgekomen. Ook heeft de AIVD-medewerker gevoelige informatie gegeven aan een extremistische groep in Utrecht. De mannen die in die zaak werden gearresteerd, zijn weer vrij. Maar onder anderen de zwager van Ben A., wordt er nog wel van verdacht staatsgeheimen in handen te hebben gehad.

Het was in die tijd betrekkelijk eenvoudig voor Marokkanen, en met name voor Berbers, om in dienst te komen bij de AIVD, want ze zaten daar te springen om vertalers.

Nu is er bij de politie een uitgesproken voorkeur voor ‘etnische diversiteit’,  dus Marokkanen worden eerder aangenomen dan Nederlanders.

Er werken al teveel blanken, vond een politiecommissaris onlangs. En daar kreeg hij veel instemmende media aandacht voor.

Het wordt dus verantwoord geacht om etnisch te profileren bij de politie en andere overheidsdiensten wanneer dat leidt tot minder blanken, maar wanneer dit zou leiden tot minder Marokkanen, is het een schande.

Nu, bij Wilders, zien we waar dat beleid toe leidt, en destijds bij de moord op Theo van Gogh, hadden we het ook al kunnen zien.

Ik zeg niet dat we geen Marokkanen moeten aannemen bij gevoelige overheidsdiensten. Het kan soms van groot belang zijn om dat juist wel te doen. Maar wanneer het gaat om zulke super gevoelige posities als de beveiliging van nota bene Wilders, is dan niet eerder extra voorzichtigheid op zijn plek bij het aannemen van Marokkanen, in plaats van opzettelijk politiek correct wegkijken, wat nu kennelijk de beleidslijn is?

Toen, bij Ben A. ging het allemaal betrekkelijk eenvoudig:

Ben A. studeerde in 1996 af aan de universiteit in Nijmegen. Prof. dr. Kees Versteegh, voorzitter van de studierichting Arabisch en Islam: ,,Ik heb hem nog college gegeven. Daar heb ik geen levendige herinneringen aan.” Ben A. werd tolk bij de immigratie- en naturalisatiedienst (IND).

Ergens na september 2003 stapte hij over naar de AIVD, de algemene inlichtingen- en veiligheidsdienst. Bij de IND zei hij dat hij ging werken bij Buitenlandse Zaken. Er ging wel vaker een student van de vakgroep naar de AIVD, zegt Versteegh: ,,Die benadert dan misschien één docent. Maar omdat je daar niet met collega’s over mag praten, is niet na te gaan of de AIVD iemand heeft benaderd over Ben A.”

Het was in Marokkaanse kringen ook niet echt een geheim dat Ben A. werkte voor de AIVD:

Kennissen zijn verbaasd over de verdenkingen. Outman ben A. had naast zijn werk als IND-tolk een reisbureau, met een kantoor in Marokko. ,,Hij was een heel gewone man”, zegt Mustapha el Mousaoui van het Marokkaanse kantoor van Chafarinas-tours. ,,Ik denk niet dat hij erg gelovig was. Hij sprak nooit over religie en ik heb hem nooit zien bidden.” Een ander: ,,Lekken? Ik geloof niet dat hij zo’n stommiteit zou begaan.” Sommigen wisten dat Ben A. AIVD’er was. ,,Eerst wist ik het niet, later hoorde ik het via via. Ik heb het hem nooit gevraagd, dat vond ik niet netjes. Maar ik vermoedde dat het kon kloppen.”

Zo slordig was Nederland dus al na de moord op Pim Fortuyn.

We lijken weinig geleerd te hebben. Integendeel: Het belangrijkste probleem is volgens de overheid nu dat er te weinig Marokkanen bij de politie zitten. De poorten moeten wijder open. De selectie moet minder grondig. De veiligheid van Geert Wilders is dus minder relevant.

Dat is zeer verontrustend.

Bron : De Nieuwe Realist

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s