Nieuws van de Dag – Mark Rutte mogelijk winnaar door #fraude? Hertelling nodig?

Na de uitslagen van de EXITPOLL die gisteravond op tv bekend werden gemaakt is flinke discussie onstaan op social media. Om 21:00 uur werd de voorlopige EXITPOLL gepubliceerd en om 21:30 de definitieve EXITPOLL die nagenoeg helemaal gelijk was aan de voorlopige. Terwijl er in sommige steden zoals Nijmegen nog tot 22:25 gestemd werd vanwege de lange wachtrijen omdat de stembiljetten op waren werd op RTL4 al de definitieve EXITPOLL bekend gemaakt waaruit de VVD als grote winnaar naar boven kwam. Veel kiezers denken dat er fraude is gepleegd.

Bron : Livekijken.nl Livekijken.nl

Suggestie : Het kiessysteem van nederland is hopeloos verouderd , en voldoet op geen enkele manier meer aan de huidige standaard en moderne eisen van vandaag de dag Wij willen een digitale (her)stemming , 7750 ondertekeningen
In een digitale leefomgeving, waar post verstuurd wordt via internet, waar rekeningen betaald worden via internet en waar een belastingaangifte wél vertrouwd wordt via internet, is het niet mogelijk om digitaal te kunnen stemmen. Hier moet verandering in, want sneller, makkelijker en betrouwbaarder! Teken Petitie.nl

Teken dus : Petitie.nl Volg Links Petitie.nl

constateren

Dat het oude stembiljet systeem is achterhaald:

  • te langzaam
  • te moeilijk

-en te onbetrouwbaar

Het kan met behulp van DigiD (tegenwoordig kan via een smartphone met NFC een identiteitsbewijs gecontroleerd worden op echtheid). Dit kan thuis of (evt. voor ouderen, gehandicapten, etc.) op een openbare locatie.

Door digitaal stemmen moet het makkelijker worden voor iedereen. Het moet sneller te tellen zijn door de overheid en vooral is dit veel betrouwbaarder!

Advertisements

One thought on “Nieuws van de Dag – Mark Rutte mogelijk winnaar door #fraude? Hertelling nodig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s